Introductieworkshop / Deepdive

Data

De Data workshop is ideaal wanneer je jouw bedrijf of afdeling wil meenemen in de ontwikkelingen van Big Data. Aan de hand van de Lemonade Game gaan we Data tastbaar maken en wordt je bewust van de verschillende soorten Data die er zijn. Daarna gaan we samen nadenken over wat jouw bedrijf kan doen in Data management.

 

Inhoud van de workshop

We zoomen in op vraagstukken die spelen binnen jullie organisatie. Hierbij onderzoeken we de mogelijkheden als alle denkbare data beschikbaar zou zijn. Dit doen we door je mee te nemen in een creatieve brainstormsessie waarin iedereen uit de organisatie met ideeën kan komen. Met de beste ideeën gaan we vervolgens aan de slag om te kijken welke problemen dit zou kunnen opleveren en hoe we die zouden kunnen tackelen. Vervolgens stellen we een actieplan op om de volgende dag mee verder te kunnen.

Na de workshop ontvang je een samenvatting van de beste ideeën. Dit document gaat je helpen om direct te kunnen starten met jouw Data project.

Locatie en tijd

De Data workshop kan op elke locatie worden gegeven, maar het is het leukst om hem bij ons in het Innovation Dock te doen. We starten met een rondleiding en nemen daarna de hele ochtend of middag om samen te ontdekken wat data aan mogelijkheden biedt voor jullie organisatie.

Voorbeeld programma

08:45 of 12:00 // Aankomst met koffie of lunch
09:00 of 13:00 // Rondleiding Innovation Dock
09:30 of 13:30 // Start Data Management workshop
10:00 of 14:00 // Ontdek Data in de Lemonade Game
10:30 of 14:30 // Creatieve sessie
12:30 of 16:30 // Presentatie ideeën en actiepunten
13:00 of 17:00 // Lunch of borrel

Toppings on top of toppings

Maak je bezoek af met een rondleiding, lunch of watertaxirit