Introductieworkshop / Deepdive

Blockchain

We kennen allemaal de Bitcoin, en misschien heb je ook wel een wallet met digitale munten. Maar hoeveel weet je van de Blockchain, de technologie die dit mogelijk maakt?

 

Inhoud van de workshop

In deze workshop vorm je samen met je bedrijf of team zelf een Blockchain met Traders, Hubs en Miners om te ervaren hoe een Blockchain kan werken. Daarnaast probeer je uit of het mogelijk is om het systeem te hacken of items die vastgelegd zijn in de Blockchain te stelen. Je leert hierbij hoe een gedecentraliseerd systeem nieuwe mogelijkheden biedt om met informatie om te gaan.

Nadat je snapt hoe de Blockchain in elkaar zit, gaan we brainstormen over hoe deze techniek positief zou kunnen bijdragen aan processen binnen jouw sector. Na de wrap-up ga je naar huis met meer begrip van de techniek achter de Bitcoin, en met een hoofd vol ideeën over mogelijke toepassingen en uitdagingen. Mocht je na de workshop verder willen met een concreet idee, dan kun je rekenen op hulp van onze partners voor het verdere uitwerken hiervan.

Locatie en tijd

De Blockchain workshop kan op elke locatie worden gegeven, maar het is het leukst om hem bij ons in het Innovation Dock te doen. We starten met een rondleiding en nemen daarna de hele ochtend of middag om samen te ontdekken wat de mogelijkheden en uitdagingen van Blockchain zijn.

Voorbeeld programma

08:45 of 12:00 // Aankomst met koffie of lunch
09:00 of 13:00 // Rondleiding Innovation Dock
09:30 of 13:30 // Start Blockchain Workshop
10:00 of 14:00 // Aan de slag met Traden en Minen
11:00 of 15:00 // Creatieve sessie
12:00 of 16:00 // Presentatie ideeën en discussie
12:30 of 16:30 // Lunch of borrel

Toppings on top of toppings

Maak je bezoek af met een rondleiding, lunch of watertaxirit