Ga naar de hoofdinhoud

Route naar de RDM

Auto en parkeren

Let op: Vanaf de A15 neem afslag 18 Heijplaat. Parkeren kan op het grote parkeerterrein naast het Innovation Dock en is gratis. Er zijn laadpalen aanwezig. Bekijk de kaart met de route naar de Loft hier.

Met OV en fiets – vanaf Rotterdam Centraal

Er zijn verschillende manieren om naar de RDM te komen, die redelijk verschillen in kosten. De opties vind je in deze lijst, gesorteerd op reisduur. Eventuele looptijd tussen modaliteiten is niet meegenomen, maar die is niet groter dan enkele minuten.

Metro en watertaxi

Vanaf Rotterdam Centraal | 5 + 7 minuten | €€€

Metro: Pak 3 minuten Metro D of E naar metrohalte Beurs, neem de uitgang “Maritiem Museum”. Loop in 2 minuten naar watertaxihalte Centrum (steiger 47).
Watertaxi: Reserveer van tevoren via de Watertaxi app of telefonisch je watertaxi en vaar voor minder dan tien euro op spectaculaire wijze in 7 minuten naar de RDM!

Tram en watertaxi veerdienst

Vanaf Rotterdam Centraal | 13 + 10 minuten | €€

Tram: Rij in 13 minuten met tram 23 of 24 naar een tramstation in de buurt van de Marconistraat. Lopen: Loop vervolgens in drie minuten naar de Marconistraat.
Watertaxi veerdienst: De veerdienst gaat overdag op werkdagen om de 15 minuten vanaf de Marconistraat en doet er tien minuten over. Kosten voor de veerdienst bedragen enkele euro’s, je kunt aan boord alleen pinnen.

Metro en bus

Vanaf Rotterdam Centraal | 13 + 15 minuten | €€

Metro: Overdag op werkdagen gaan metro D en E om de paar minuten naar metrostation Slinge. Deze metro doet er 13 minuten over.
Bus: Overdag op werkdagen vertrekt er om de tien minuten een bus vanaf Metrostation Slinge naar RDM. Deze bus doet er 15 minuten over.

Op de fiets

Vanaf Rotterdam Centraal | 34 minuten | €

Neem de Maastunnel naar zuid en fiets om de Waalhaven heen naar RDM Next: een ritje van 10,5 kilometer.

Bekijk de fietsroute

Fiets en Watertaxi veerdienst

Vanaf Rotterdam Centraal | 19 + 10 minuten | €

Pak de fiets vanaf Rotterdam centraal en fiets in 19 minuten naar de watertaxi veerdienst halte aan de Marconistraat. De veerdienst gaat overdag op werkdagen om de 15 minuten vanaf de Marconistraat en doet er tien minuten over. Let op: fietsen kunnen niet mee. Deze kunnen bij de halte geparkeerd worden.

Metro en fiets

Vanaf Rotterdam Centraal | 13 + 22 minuten | €

Metro: Overdag op werkdagen gaan metro D en E om de paar minuten naar metrostation Slinge. Deze metro doet er 13 minuten over.
OV fiets: Op metrostation Slinge kan je een OV-fiets huren, waarmee je in 22 minuten naar de 6,5 km naar de RDM fietst.
Fiets: Daarnaast mag je in Rotterdam buiten het spitsuur je fiets meenemen in de metro. Alleen voor 9 uur en tussen 16:00 en 18:30 mag je fiets niet mee.

Het laatste stukje

De RDM is een uniek stukje Rotterdams erfgoed. De ruimtes die we verhuren bestaan uit verschillende hallen en kantoren, die zich op twee tot vijf minuten lopen van elkaar bevinden. Het is daarom handig om de juiste routebeschrijving te volgen naar de ruimte waar jij moet zijn. De verschillende beschrijvingen vind je hieronder.

Route naar de Loft

Scheepsbouwweg 8-Loft
3089JW Rotterdam

De Loft bevindt zich op de zolder van het Innovation Dock Business te Heijplaat (RDM) Rotterdam. Op de ingang van de grote loods staat “Innovation Dock”. Naast de Laadpalen vind je de ingang aan de parkeerzijde. Aan de waterkant vind je een tweede ingang voor als je met het OV komt. De glazen deuren zijn standaard op slot. Als je een link of QR code hebt gekregen dan kan je de deuren met je smartphone openen. Je kunt ook aanbellen bij RDM Next, dan doen wij de deur op afstand voor je open en kun je vanaf daar je weg vervolgen met de bordjes naar De Loft.

Open in google maps

Route naar de Commissariskamer

Heijplaatstraat 17
3089 JB Rotterdam

De Commissariskamer bevind zich op 2 minuten lopen van het Innovation Dock. Je komt er door te navigeren naar Heijplaatstraat 17, Rotterdam. Hier kun je eventueel een (gratis) parkeerplaats uitzoeken en lopen naar de ingang waar “Congrescentrum” boven staat. Als je met de bus komt kan je dezelfde ingang gebruiken. Je stapt hier de Marmeren Hal binnen, de Commissarissenkamer bevindt zich direct aan de zijkant van deze hal. Wanneer je met de watertaxi komt dan kan je de ingang aan de Directiekade gebruiken waar “Congrescentrum” boven staat.

Open in google maps

Route naar het Auditorium

Heijplaatstraat 23
3089 JB Rotterdam

Het Auditorium bevind zich op 2 minuten lopen van het Innovation Dock. Je komt er door te navigeren naar Heijplaatstraat 23, Rotterdam. Hier kun je eventueel een (gratis) parkeerplaats uitzoeken en lopen naar de ingang waar “Rotterdamse Droogdok My” boven staat. Als je met de bus komt kan je dezelfde ingang gebruiken. Je stapt hier de Tegeltjeshal binnen, het Auditorium bevindt zich direct aan de zijkant van deze hal. Wanneer je met de watertaxi komt dan kan je de ingang aan de Directiekade gebruiken waar “Academie voor de Bouwkunst” boven staat.

Open in google maps

Route naar IT Campus

Scheepsbouwweg 11
3089 JW Rotterdam

Een aantal van de ruimtes die we verhuren bevinden zich in IT Campus, op 1 minuut lopen van het Innovation Dock. Je kunt via Google Maps navigeren naar Scheepsbouwweg 11, je komt dan uit op een grote (gratis) parkeerplaats. Aan de linkerkant bevindt zich de ingang van IT Campus. Mocht je slecht ter been zijn en geen trap kunnen lopen, bel ons dan even op 010-7171706, dan helpen wij je verder via de ingang met een lift.

Open in google maps

Toegankelijkheid

Bij RDM Next streven we ernaar iedereen welkom te heten. Onze ruimtes zijn over het algemeen goed toegankelijk, maar mocht je specifieke wensen hebben waar wij nog beter in kunnen voorzien, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen zullen we dan naar een passende oplossing zoeken. Heb je extra ondersteuning nodig? Neem dan ook even contact op.

Toegankelijkheid van de Loft
De Loft bevindt zich op de eerste verdieping in het Innovation Dock. Deze verdieping is te bereiken met de lift. De dichtsbijzijnde gehandicapten parkeerplaatsen bevinden zich op ongeveer honderd meter van de lift. Wanneer dit te ver voor je is, dan kan je ook bij de ingang aan de waterkant afgezet worden. Deze is ongeveer twintig meter vanaf de lift. Het gehandicapten toilet bevindt zich op de begane grond naast de lift.

Toegankelijkheid van de Commissariskamer
De Commissariskamer bevindt zich op de begane grond en is via een helling in de Marmeren Hal te bereiken. De dichtstbijzijnde gehandicapten parkeerplaatsen bevinden zich op ongeveer 140 meter van de ingang, maar vaak zijn er parkeerplaatsen voor de deur beschikbaar.

Toegankelijkheid van het Auditorium
De ingang van het Auditorium bevindt zich op de begane grond en is via een helling in de Marmeren Hal te bereiken. De dichtstbijzijnde gehandicapten parkeerplaatsen bevinden zich op ongeveer 180 meter van de ingang, en vaak zijn er reguliere parkeerplaatsen voor de deur beschikbaar.

Toegankelijkheid van IT Campus
De ruimtes Scope, Dataspace, Hackerspace, Processor en Cloud van IT Campus bevinden zich op de derde verdieping van Scheepsbouwweg 11. Deze verdieping is te bereiken met de lift. De dichtsbijzijnde gehandicapten parkeerplaatsen bevinden zich op ongeveer honderd meter van de lift, en er zijn reguliere parkeerplaatsen op twintig meter van de ingang die vaak ook beschikbaar zijn. Er is een invalidentoilet beschikbaar bij IT Campus.

Secured By miniOrange