Ga naar de hoofdinhoud
Teambuilding

Robot race met Comaen

Door maart 31, 2023april 4th, 2023Geen commentaar

Robotrace: programmeer je weg naar de overwinning!

Op een recent teamuitje in de Loft kwam Comaen langs om samen met ons de Robot race te doen. Na een instructiepresentatie werden de deelnemers verdeeld in groepen van 2 tot 3 personen en kregen ze elk een laptop en een rijroute toegewezen aan een tafel. Hier konden ze hun eigen robot programmeren om deel te nemen aan de race.

Bij de Robot Race is het doel om een rijdende robot in zo kort mogelijke tijd van start naar finish te laten gaan, waarbij verschillende checkpoints en meerdere finishlijnen overwonnen moeten worden. De robot wordt geprogrammeerd met behulp van een computer en voor onze race gebruiken we de Mbot-robot. Deze kan geprogrammeerd worden om bijvoorbeeld een lijn te volgen of objecten te ontwijken.

De deelnemers worden aangemoedigd om creatieve ideeën te bedenken om de race te winnen. Er zijn ook verschillende tijdsbonussen te behalen, zoals het toevoegen en ontwijken van obstakels op de checkpoints om een tijdsbonus van 3 seconden per checkpoint te verdienen. Daarnaast kan een tijdsbonus van 10 seconden verdiend worden door over de moeilijkste finish te rijden en een tijdsbonus van 5 seconden door over de een-na moeilijkste finish te rijden.

Tijdens het evenement waren er verschillende scheidsrechters aanwezig die elke groep om de 5 minuten op aanvraag de tijd registreerden. Uiteindelijk was er één groep die de grote winnaar werd door de robot te programmeren om de route te rijden met 2 obstakels op verschillende checkpoints en over de moeilijkste finish te rijden, met een eindtijd van slechts enkele seconden!

Wil jij ook de uitdaging aangaan en je programmeer vaardigheden testen? Organiseer dan je eigen Robot race en zie wie er als winnaar uit de bus komt!

Secured By miniOrange