Over ons

Ons doel: beter innoveren

RDM Next helpt bedrijven om sneller en beter te innoveren. Het is onze missie om alle lagen binnen bedrijven te inspireren, in staat te stellen en te activeren. Dit doen we doormiddel van workshops, begeleiding en advies. De focus ligt op opkomende technologieën (wat) en op innovatiemethodes, gereedschappen en mensen (hoe). Zo zorgen we voor inclusie, matchmaking en ontwikkeling.

  • Inclusie: Wij willen angst voor techniek omzetten in kansen door techniek. Begrip leidt tot inclusie en ondersteuning.
  • Ontwikkeling: Uit elk van onze workshops ontstaan ideeën. Wij hebben de tools in huis om te helpen bij het maken van de juiste keuzes.
  • Matchmaking: Oftewel vraag en aanbod bij elkaar brengen. We zijn onderdeel van een netwerk van bedrijven die kunnen helpen bij prototyping en verdere implementatie.

RDM Next is het volgende hoofdstuk in de ontwikkeling van RDM Makerspace, die in 2013 is begonnen. In de eerste vijf jaar hebben we tientallen start-ups een plek mogen geven om hun bedrijf te starten. Tegenwoordig stimuleren we innovatie door nieuwe initiatieven te starten, en door kennis te delen. Voorbeelden van initiatieven waar we deel van uitmaken zijn RAMLAB, de IoT Academy, Cyber Central, Dent en Captain AI. De kennis die we opdoen binnen deze initiatieven zetten we om in workshops en creatieve sessies. Op deze manier kunnen we elk thema concreet uitleggen, én handvatten vinden voor ontwikkeling binnen bedrijven. We don’t talk, we do!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe workshops die we ontwikkelen? Laat dan hier je gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw partner in events

Naast dat we onze eigen programmering hebben is de Loft ook al sinds de opening in 2019 beschikbaar voor het organiseren van evenementen. Mede door Covid19 zijn we sindsdien meer en meer een evenementenlocatie geworden. Dit hebben we gerealiseerd door online events aan te bieden, en door samenwerkingen met IT Campus en Port of Rotterdam voor het uitbaten van het congrescentrum en andere ruimtes aan te gaan. Daarnaast hebben we meer leveranciers van betere producten gevonden, zodat we in staat zijn om complete evenementen neer te zetten – tot aan bedrukte ballonnen toe. Door het aanbieden van producten en diensten die zich bewezen hebben, nemen we veel zorgen uit handen en zijn we een partner in het organiseren van evenementen geworden.

Over de Loft

De Loft was vroeger gewoon de zolder van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij, oftewel de RDM. Vroeger vond je hier het opleidingscentrum van de RDM, met draaibanken en leerlingen in overals.

Onze initiatieven

RAMLAB

Metal parts on demand

Captain AI

Safe autonomous shipping

Dent

IoT Prototyping & product development

IoT Academy

Discover, make & use

MaX

Make and Xperience