Over ons

Ons doel: beter innoveren

RDM Next helpt bedrijven om sneller en beter te innoveren. Het is onze missie om alle lagen binnen bedrijven te inspireren, in staat te stellen en te activeren. Dit doen we doormiddel van workshops, begeleiding en advies. De focus ligt op opkomende technologieën (wat) en op innovatiemethodes, gereedschappen en mensen (hoe). Zo zorgen we voor inclusie, matchmaking en ontwikkeling.

  • Inclusie: Wij willen angst voor techniek omzetten in kansen door techniek. Begrip leidt tot inclusie en ondersteuning.
  • Ontwikkeling: Uit elk van onze workshops ontstaan ideeën. Wij hebben de tools in huis om te helpen bij het maken van de juiste keuzes.
  • Matchmaking: Oftewel vraag en aanbod bij elkaar brengen. We zijn onderdeel van een netwerk van bedrijven die kunnen helpen bij prototyping en verdere implementatie.

RDM Next is het volgende hoofdstuk in de ontwikkeling van RDM Makerspace, die in 2013 is begonnen. In de eerste vijf jaar hebben we tientallen start-ups een plek mogen geven om hun bedrijf te starten. Tegenwoordig stimuleren we innovatie door nieuwe initiatieven te starten, en door kennis te delen. Voorbeelden van initiatieven waar we deel van uitmaken zijn RAMLAB, de IoT Academy, Cyber Central, Dent en Captain AI. De kennis die we opdoen binnen deze initiatieven zetten we om in workshops en creatieve sessies. Op deze manier kunnen we elk thema concreet uitleggen, én handvatten vinden voor ontwikkeling binnen bedrijven. We don’t talk, we do!

Meer uitleg nodig?

Wat we doen

Vlak voordat we de Loft openden in 2019 hebben we dit filmpje gemaakt, waarin Jurjen en Vincent uitleggen wat we doen met RDM Next.

2019 bij RDM Next

Onderstaand ziet je de workshops en events die we in 2019 hebben gedaan. De hottest items bij RDM Next in 2019: Internet of Things en Cyber Security.

Upcoming in 2021

In 2020 zijn er enkele ontwikkelingen die we vanuit RDM Next in werking willen zetten. Je vind ze hier.

1. Focus op realisatie

Vanuit de gedachte “it’s not about ideas – it’s about making ideas happen” willen we op zoek gaan naar hoe we jou beter kunnen helpen om je ideeën te realiseren. Dit doen we proactief en natuurlijk in overleg met jou. Als je nu vast zit mag je altijd bellen!

2. Recover

Covid heeft ook op zakelijk vlak veel schade aangericht. Het is onze bedoeling om in 2021 weer op te krabbelen

3. Cyber Security escape room

We werken en leven steeds meer digitaal. Des te meer reden om veilig met je data om te gaan. Daarom lanceren we in 2020 naast de boardroom game ook de Cyber Central escape room. Wil je op de hoogte blijven? Laat je emailadres achter en wij berichten je zodra hij live is!

4. Uitbouwen studio voor online events

In 2019 hebben we geleerd wat het betekent om online events te hosten. We hebben de uitdaging gesteld om dit te blijven professionaliseren. Host je jouw online event ook bij ons? Kijk hier!

5. AI / Machine Learning

AI (Artificial Intelligence) is hét innovatiewoord van 2021. Binnen elke sector zijn op alle vlakken kansen te vinden. Benieuwd waar ze voor jou zitten? Boek onze Machine Learning workshop!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe workshops die we ontwikkelen? Laat dan hier je gegevens achter.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Over de Loft

De Loft was vroeger gewoon de zolder van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij, oftewel de RDM.