Over ons

Ons doel: beter innoveren

RDM Next helpt bedrijven om sneller en beter te innoveren. Het is onze missie om alle lagen binnen bedrijven te inspireren, in staat te stellen en te activeren. Dit doen we doormiddel van workshops, begeleiding en advies. De focus ligt op opkomende technologieën (wat) en op innovatiemethodes, gereedschappen en mensen (hoe). Zo zorgen we voor inclusie, matchmaking en ontwikkeling.

  • Inclusie: Wij willen angst voor techniek omzetten in kansen door techniek. Begrip leidt tot inclusie en ondersteuning.
  • Ontwikkeling: Uit elk van onze workshops ontstaan ideeën. Wij hebben de tools in huis om te helpen bij het maken van de juiste keuzes.
  • Matchmaking: Oftewel vraag en aanbod bij elkaar brengen. We zijn onderdeel van een netwerk van bedrijven die kunnen helpen bij prototyping en verdere implementatie.

RDM Next is het volgende hoofdstuk in de ontwikkeling van RDM Makerspace, die in 2013 is begonnen. In de eerste vijf jaar hebben we tientallen start-ups een plek mogen geven om hun bedrijf te starten. Tegenwoordig stimuleren we innovatie door nieuwe initiatieven te starten, en door kennis te delen. Voorbeelden van initiatieven waar we deel van uitmaken zijn RAMLAB, de IoT Academy, Cyber Central, Dent en Captain AI. De kennis die we opdoen binnen deze initiatieven zetten we om in workshops en creatieve sessies. Op deze manier kunnen we elk thema concreet uitleggen, én handvatten vinden voor ontwikkeling binnen bedrijven. We don’t talk, we do!

Meer uitleg nodig?

Wat we doen

Vlak voordat we de Loft openden in 2019 hebben we dit filmpje gemaakt, waarin Jurjen en Vincent uitleggen wat we doen met RDM Next.

2019 bij RDM Next

Onderstaand ziet je de workshops en events die we in 2019 hebben gedaan. De hottest items bij RDM Next in 2019: Internet of Things en Cyber Security.

Upcoming in 2021: Online, online en online (en hybride)

In 2021 ligt onze focus op online. In 2020 hebben we maximaal geinvesteerd om onze “brick & mortar” eventlocatie klaar te maken voor digitale evenementen. Daarnaast hebben we ons workshop- en brainstormaanbod omgezet in online workshops en brainstorms. Lights, camera, action! 

 

De eerdere doelen voor 2020 en 2021 zijn we natuurlijk niet vergeten, maar ze staan wel op een lager pitje. Onze vooruitgeschoven doelen:

1. Focus op realisatie

Vanuit de gedachte “it’s not about ideas – it’s about making ideas happen” willen we op zoek gaan naar hoe we jou beter kunnen helpen om je ideeën te realiseren. Dit doen we proactief en natuurlijk in overleg met jou. Als je nu vast zit mag je altijd bellen! Overigens zetten we dit doel natuurlijk gewoon door in onze online creatieve sessies. 

2. Cyber Security escape room

We werken en leven steeds meer digitaal. Des te meer reden om veilig met je data om te gaan. Daarom lanceren we halverwege 2021 naast de boardroom game ook de Cyber Central escape room. Laat je emailadres achter en wij nemen contact met je op!

3. AI / Machine Learning

AI (Artificial Intelligence) is hét innovatiewoord van 2021. Binnen elke sector zijn op alle vlakken kansen te vinden. Benieuwd waar ze voor jou zitten? Boek onze Machine Learning workshop!

4. 3d printing

3d printen bestaat al sinds de jaren 80 en is nu toegankelijker dan ooit. Neem contact op als jij een 3d print workshops wilt doen met je team, waarin je bekend raakt met de technieken, ontwerpregels en voordelen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe workshops die we ontwikkelen? Laat dan hier je gegevens achter.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Over de Loft

De Loft was vroeger gewoon de zolder van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij, oftewel de RDM.