Ga naar de hoofdinhoud
Ontwikkeltrajecten

Validatie sessie / workshop Lean Startup

Wil je innoveren? Faal dan vaak, en faal snel. De validatiesessie van RDM Next zorgt er voor dat je zeker weet of je idee een succes wordt, voordat je het uitontwikkeld hebt. Dit doen we door met behulp van de Lean Startup method alle aannames die achter je idee liggen gestructureerd te valideren of te invalideren. Zo zorg je ervoor dat je geen geld weggooit aan achteraf onnodig gebleken ontwikkeling.

Reserveer direct

Reserveer alvast vrijblijvend de datum van jouw ontwikkeltraject, voordat hij weg is.

Reserveer workshop
Heb je vragen?

Bel onze eventmanager Nadiah voor meer informatie over het ontwikkeltraject, of voor een traject op maat.

Inhoud van het ontwikkeltraject

De sessie begint met het op een rij zetten van alle facetten van je idee met behulp van verschillende methodes. Vervolgens worden hieruit alle aannames op een rij gezet. Afhankelijk van wat de meest risicovolle aannames zijn wordt een testplan opgesteld en eventueel gewerkt aan eerste prototypes om de aannames te testen. In opeenvolgende iteraties wordt je idee net zo lang bijgeschaafd tot het klaar is voor de markt.

Resultaat

Tijdens deze sessie slaan we ontwikkeling plat tot een helder verhaal met duidelijke handvatten. Het is resultaat van de workshop is dat deelnemers meer innovatie minded zijn, heldere kansen zien voor ontwikkeling en duidelijke vervolgstappen kunnen aanwijzen.

Locatie en tijd

De validatie sessie kan op elke locatie worden gegeven, maar het is het leukst om hem bij ons in het Innovation Dock te doen. We nemen hiervoor een hele dag, waarbij we genoeg tijd hebben voor theorie en praktijk. We kunnen ook een programma op maat voor jouw team maken.

Mix ’n match

De Validatie sessie kan gedaan worden in combinatie met een Co-creatie sessie. Als je nog geen eerste ideeën hebt opgedaan dan raden we je aan om eerst een Design Thinking sessie en/of een digital sessie te doen.

Flexibel in tijd

De validatie sessie is een creatief proces, wat betekent dat het de ene keer langer duurt dan de andere. Tijdens de sessie zorgen we er voor dat je zo bekend bent met de techniek, dat je de volgende stappen zelf kan zetten. Natuurlijk is het mogelijk om het validatietraject langer te maken dan twee dagdelen. De beste aanpak hierin vinden we onderweg.

Wat anderen er van vonden

“Leuke workshop, de spreker had veel kennis in huis!”

Hogeschool van Amsterdam

Praktische informatie

Taal: Nederlands/Engels
Aantal personen: 10-20
Starttijd: In overleg
Duur: 4 uur / 8 uur
Inclusief Lunch en vergaderarrangement
Prijs: vanaf €170 p.p.

Over de facilitators


Jurjen Lengkeek

Co-founder RDM Next

Na enkele jaren actief te zijn geweest in start-up ondersteuning richtte Jurjen RDM Makerspace op, wat in 2019 transformeerde in RDM Next. Gebaseerd op eerdere ervaringen en geworteld in eigen projecten, samenwerkingen en bedrijven ondersteund Jurjen bedrijven in hun zoektocht naar innovatie.


Frido Aalbers

Co-founder RDM Next

Vanuit RDM Next en de IoT Academy heeft Frido in de afgelopen vier jaar honderden bedrijven geholpen met innovatie. Vanuit de rol als head facilitator stelt hij de juiste vragen die helpen processen te optimaliseren en nieuwe kansen te spotten. Daarbij ligt de focus op risicoloos innoveren.

Zij gingen je voor

EN DAT ALLES IN DE MEEST INSPIRERENDE OMGEVING VAN ROTTERDAM

Recht boven de robotarmen, 3d printers en andere ontwikkelingen van het Innovation Dock in Rotterdam vind je de Loft. De Loft biedt ruimte aan maximaal 120 personen voor elk event. Door de flexibele indeling is Loft geschikt voor kleine vergaderingen, maar ook voor grotere events en feesten. Zoek je een inspirerende locatie in Rotterdam? Of wil je eerst een keer een kijkje nemen? Neem dan nu contact op!

 

Contact opnemen

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Of heb je vragen over de mogelijkheden? Onze event manager Nadiah helpt je verder.

Secured By miniOrange