Ga naar de hoofdinhoud
Ontwikkeltrajecten

Doe ons hele ontwikkeltraject

Elk bedrijf heeft het wel eens meegemaakt: nieuwe producten en diensten die totaal geen aansluiting vinden in de markt. Of nieuwe producten die helemaal niet vernieuwend zijn. Bij RDM Next hebben we verschillende aanvliegroutes. Deze helpen bij het verzinnen van ideeën én bij het maken van de goede keuzes. 

Reserveer direct

Reserveer alvast vrijblijvend de datum van jouw ontwikkeltraject, voordat hij weg is.

Contact
Heb je vragen?

Bel onze eventmanager Nadiah voor meer informatie over het ontwikkeltraject, of voor een traject op maat.

Aanvliegroutes

Goede producten en diensten ontwikkel je onder anderen door goed naar de behoeften van je gebruiker te kijken. Deze behoeften kan je vinden door met je gebruiker te praten of door zijn of haar gedrag te bestuderen.

Wat daar bovenop mogelijk is, is samen met je klant creëren. Op deze manier kom je achter een heleboel details die je achter gesloten deuren nooit had kunnen verzinnen. Mooi meegenomen: je hebt gelijk een heleboel ambassadeurs voor jouw nieuwste ontwikkeling.

In de ontwikkelsessies van RDM Next steek je samen met je klant, collega’s of andere eindgebruiker de handen uit te mouwen. Het startpunt van elke sessie kan verschillend zijn, beginnend bij techniek, een uitdaging, bij de oplossing of bij de uitwerking.

Vanuit de techniek: Digital sessie

Technische ontwikkelingen zijn altijd een van de grote drijvende krachten achter nieuwe producten en diensten. In het Innovation Dock zien we op dit moment de grootste kansen in de thema’s die te maken hebben met digitalisering en automatisering. Neem bijvoorbeeld Machine Learning, IoT, Big Data, Blockchain, Robotica en Cyber Security. In onze workshops leggen we op een praktische en laagdrempelige manier uit hoe die ontwikkelingen werken, en wat ze voor jou kunnen betekenen. Voor elk thema’s bieden we een aparte workshop aan.

Wil je in één dag geüpdate worden? Boek de digital workshop, ervaar de nieuwste ontwikkelingen first hand en loop met verfrissende ideeën naar buiten.

Naar digital sessie

Vanuit de behoefte: Design Thinking

Je komt ook heel goed op nieuwe ideeën door achter de frustraties en ambities van je klant te komen. Dit doe je in de Design Thinking sessie bij RDM Next. Met behulp van verschillende ontwerpmethodes kom je achter de latente behoeften van je gebruiker. Met de juiste kans- of probleemformulering verzin je nieuwe ideeën in een handomdraai. In de laatste stap van de RDM Next Design Thinking sessie kom je met behulp van verschillende keuzemethodes tot één beste idee. Ben jij klaar voor vernieuwing?

Naar design thinking

Vanuit implementatie: Validatie sessie

Wanneer je een nieuw product of nieuwe dienst in gedachten hebt, dan kan je de validatie sessie van RDM Next doen. In deze sessie kom je er met behulp van de lean start-up method achter of jouw idee ook echt een goed idee is. Dit doe je door alle aannames achter jouw idee gestructureerd te valideren of invalideren. Als je er achter komt dat je idee toch niet goed is, gaan we zorgen dat het goed wordt. Door kleine wijzigingen aan te brengen in doelgroep of oplossing zorgen we er voor dat voor elk idee een markt te vinden is. En dat allemaal nét buiten je comfort zone.

Naar validatie sessie

Vanuit de uitwerking: Co-creatie

Wanneer je een nieuw idee bedacht hebt, dan zijn er nog een heleboel keuzes in details die gemaakt moeten worden. Hierbij is het belangrijk om goed naar je gebruiker te luisteren. Neem ze mee naar RDM Next, en ga samen met ze ontwikkelen. Dan loop je gelijk met een prototype naar buiten. Resultaat bínnen een dag!

Naar co-creatie

Waarom we het zo doen

Zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Ze hebben allemaal een ander startpunt, maar kruisen elkaar regelmatig. Het resultaat is wel altijd hetzelfde: vernieuwing die aansluit bij de behoefte van jouw gebruiker. Is jouw bedrijf nog niet voorbereid op de toekomst? Boek dan nu je workshop of creatieve sessie!

Wil je jouw team meenemen in een compleet ontwikkeltraject? Neem contact op, dan gaan we samen aan de slag met het opstellen van een programma op maat!

Praktische informatie

Taal: Nederlands/Engels
Aantal personen: tot 30
Starttijd: In overleg
Duur: vanaf 4 uur
Lunch/borrel: Optioneel
Prijs: vanaf €2500

Over de facilitators


Jurjen Lengkeek

Co-founder RDM Next

Na enkele jaren actief te zijn geweest in start-up ondersteuning richtte Jurjen RDM Makerspace op, wat in 2019 transformeerde in RDM Next. Gebaseerd op eerdere ervaringen en geworteld in eigen projecten, samenwerkingen en bedrijven ondersteund Jurjen bedrijven in hun zoektocht naar innovatie.


Frido Aalbers

Co-founder RDM Next

Vanuit RDM Next en de IoT Academy heeft Frido in de afgelopen vier jaar honderden bedrijven geholpen met innovatie. Vanuit de rol als head facilitator stelt hij de juiste vragen die helpen processen te optimaliseren en nieuwe kansen te spotten. Daarbij ligt de focus op risicoloos innoveren.

EN DAT ALLES IN DE MEEST INSPIRERENDE OMGEVING VAN ROTTERDAM

Recht boven de robotarmen, 3d printers en andere ontwikkelingen van het Innovation Dock in Rotterdam vind je de Loft. De Loft biedt ruimte aan maximaal 120 personen voor elk event. Door de flexibele indeling is Loft geschikt voor kleine vergaderingen, maar ook voor grotere events en feesten. Zoek je een inspirerende locatie in Rotterdam? Of wil je eerst een keer een kijkje nemen? Neem dan nu contact op!

Wat anderen er van vonden

Wat een inspiratievolle middag was dit. De gedrevenheid en het enthousiasme van RDM Next om bij te dragen aan ontwikkelingen op o.a. het gebied van big data en internet of things, zijn fascinerend.

Corine HijmissenDocent Greijdanus college

Vanavond een erg enthousiaste groep deelnemers mogen horen over hun bezoek aan RDM next vandaag! Prachtige en inspirerende presentatie, rondleiding en workshop hebben jullie aangeboden.

Saskia TreurnietExecutive Director, Global Executive OneMBA Program

Zij gingen je voor

Enthousiast geworden? Mooi!

Download alvast de brochure om meer te weten over de workshop

 

Contact opnemen

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Of heb je vragen over de mogelijkheden? Onze event manager Nadiah helpt je verder.

Secured By miniOrange