Ga naar de hoofdinhoud
Updates

Meet Project MaX

Door december 29, 2021januari 14th, 2022Geen commentaar
Andere mensen kennis laten maken met datagedreven technologien: dat doen we bij RDM Next het liefst. Altijd met enthousiasme, als het even kan op een manier dat je de ontwikkelingen zelf kan ervaren. We hebben daarvoor mooie workshops ontwikkeld waarin je kennis kunt maken met 3D printen, IoT, machine learning, cyber security of mixed reality. Vanuit die ervaring ga je -als het goed is- zelf nadenken over de toepassing daarvan in je eigen producten en processen.

Hoe gaaf het ook is om dit te doen; het is niet schaalbaar. Het aantal mensen dat we kunnen bereiken met RDM Next is beperkt door hoeveel capaciteit we hebben om workshops te geven. Daarmee zijn onze workshops vaak een te dure aanpak om te kopiƫren naar het onderwijsveld. Toch denken wij dat meer begrip van technologie in alle lagen en dwarsverbanden van onze samenleving goed is. Daarom zijn we in september gestart met een project om onze content te verwerken in een curriculum voor VMBO scholieren waarin ze kennis gaan maken met de datagedreven technologien waar wij elke dag mee bezig zijn. We hebben daarvoor de handen ineens geslagen met Game Tailors en IT Campus. Eerstgenoemde gaat een serious game ontwikkelen waarin onze content wordt gegoten en met IT Campus gaan we het curriculum daadwerkelijk uitrollen binnen Rotterdam Zuid.

Gekoppeld aan deze game komt er een hands-on experience lab op de RDM waar de leerlingen alle technologien kunnen ervaren en er mee aan de slag gaan. En op die manier hopen we een generatie aan het MBO af te leveren dat het heel logisch vind dat je een bepaald onderdeel gaat 3d printen of zwaar verbaasd gaat zijn als blijkt dat CoolBlue nog geen AR bril toepast op in het customer care callcenter.

Begin januari 2023 willen we de eerste modules live hebben. Wil je hier meer over weten? Neem dan even contact op met Jurjen

Secured By miniOrange