Ga naar de hoofdinhoud
Nieuws

Minister Micky Adriaansens op de RDM

Door maart 24, 2023april 4th, 2023Geen commentaar

€ 210 miljoen voor groei publiek private samenwerking in beroepsonderwijs

Om de innovatiekracht en productiviteit van bedrijven in Nederland te verhogen, heeft het kabinet aangekondigd € 210 miljoen te investeren in de opschaling van publiek-private samenwerking tussen het beroepsonderwijs en werkgevers in het mbo en het hbo. Deze investering is onderdeel van het Actieplan Groene en Digitale banen van het kabinet en heeft als doel de transitie naar een duurzame en digitale economie te faciliteren door beter gebruik te maken van kennis en innovatieve oplossingen uit het beroepsonderwijs.

Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat heeft de subsidieregeling voor publiek-private samenwerking in het mbo en hbo vandaag opengesteld tijdens een bezoek aan RDM Rotterdam, waar Hogeschool Rotterdam, STC en Techniek College Rotterdam samenwerken met het bedrijfsleven. Door deze regeling worden meer en betere samenwerkingen tussen het beroepsonderwijs en werkgevers gestimuleerd, wat bijdraagt aan de verbetering van de aansluiting tussen het beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt. Minister Adriaansens benadrukt dat er dringend behoefte is aan meer vakmensen voor de transitie naar een duurzame en digitale economie, en dat publiek-private samenwerking een cruciale rol speelt bij het oplossen van deze uitdagingen.

Bij dit bezoek werden alle gasten ontvangen in de loft, met een voorbereide lunch, koffie en thee. Vervolgens kregen zij een rondleiding door het innovation dock, waar zij en minister Adriaansen presentaties kregen van zowel bedrijfsleden als studenten. Deze presentaties gaven inzicht in de innovatieve oplossingen en projecten die zij aan het ontwikkelen zijn en de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt die daaraan bijdraagt.

Tot slot was er nog een napraat mogelijkheid in het Innovation Dock onder het genot van diverse snacks en drankjes.

Secured By miniOrange