Ga naar de hoofdinhoud
Meetings en bijeenkomsten

LUNAR Gilde programma meert aan bij de RDM

Door juni 24, 2021augustus 26th, 2021Geen commentaar

Het was een beetje stil geworden op de RDM de afgelopen anderhalf jaar. Maar op de dag van de versoepelingen kwam LUNAR institute direct langs met hun gilde programma. Een onwijs gaaf traject waarin senior- en young executives uit diverse sectoren met elkaar een programma volgen waarin ze met elkaar in gesprek gaan over de uitdagingen die ze hebben gehad en nog zullen krijgen. Onderdeel van dit programma was een bezoek aan de RDM, waar ze in de historische context van de oude scheepswerf een introductie kregen rondom datagedreven technologie├źn zoals 3D printen, robotica, IoT en machine learning.

Dit alles werd culinair ondersteund door de heerlijke gerechten die Leonard Elenbaas had bereid op z’n Big Green Eggs die hij op het vlonder boven de Maas had opgezet. Rondom een knapperend vuurtje praatte de groep na over de grote uitdaging: hoe krijg je de hele organisatie mee in een transitie naar meer datagedreven werken? Hoe overtuig je ze om nieuwe technologie├źn te omarmen en verlies je de menselijke waarden en mensgericht leiderschap niet uit het oog?

Daarna schoof Sander de Kramer aan die met de meest fantastische verhalen over zijn stichting de Sunday Foundation de groep meenam in een reis langs kinderarbeid in diamantmijnen, voetbalshirts van bankzitters en een kroning tot Chief Ouwe Dibbes. Maar bovenal liet hij zien dat je wel degelijk een verschil kunt maken op vergeten plekken op deze aarde.

Voor ons voelde het een beetje als thuiskomen: voor het eerst weer een groep over de vloer waarmee we onze kennis en inzichten konden delen en waarmee we konden nadenken en sparren over de toekomst. En weer een cateraar die de lekkerste gerechten op tafel toverde – dat was voor ons allemaal alweer een verre herinnering. Geweldig om weer aan te gaan!

Secured By miniOrange