Introductieworkshop / Deepdive

CYBER SECURITY WORKSHOP

De wereld  van cybersecurity is complex en als je de kenners moet geloven lijkt het soms wel dat je met alle (financiële) middelen nog steeds niet ‘cyber secure’ bent. Tijdens de workshop verkennen we op een leuke manier het security landschap en brengen de risico’s in kaart. Dit doen we onder leiding van security specialisten.

Reserveer direct

Reserveer alvast vrijblijvend jouw workshop datum, voordat hij weg is.

contact
Heb je vragen?

Bel onze eventmanager Nadiah voor meer informatie over de workshop, of voor een workshop op maat.

INHOUD VAN DE WORKSHOP

Deze serious game toont jou en je collega’s het belang van cybersecurity aan de hand van een businessscenario. Tijdens de game krijgt iedereen een eigen rol binnen de board met eigen doelstellingen. Door het doen van verstandige investeringen moet je samen in een paar spelronden je winst en reputatie verbeteren. Je gaat met elkaar in gesprek om te bepalen welke meetregelen er genomen moeten worden. Neem je een verkeerde beslissing dan kunnen cyberaanvallen impact op je winst en imago hebben.

Aan het eind van de workshop stel je samen vast wat je kunt leren voor je eigen bedrijf, en denk je aan de hand van een risk appetite na over de gevaren die je loopt. Ben jij het meest succesvolle bedrijf?

LOCATIE EN TIJD

De workshop kan op elke locatie worden gegeven maar het is het leukst om hem bij ons in het Innovation Dock te doen. We nemen hiervoor de hele ochtend of middag en hebben zo ruim de tijd om de risico’s en impact voor jouw organisatie in kaart te brengen.

Mix ’n match

Onderstaande afbeelding geeft weer hoe een jouw workshop er uit kan zien. Je kunt natuurlijk ook meerdere onderwerpen combineren in één workshop. Wil je een perfect aansluitend programma samenstellen? Helemaal prima, neem even contact op!

Wat anderen er van vonden

Wat een inspiratievolle middag was dit. De gedrevenheid en het enthousiasme van RDM Next om bij te dragen aan ontwikkelingen op o.a. het gebied van big data en internet of things, zijn fascinerend.

Corine HijmissenDocent Greijdanus college

Vanavond een erg enthousiaste groep deelnemers mogen horen over hun bezoek aan RDM next vandaag! Prachtige en inspirerende presentatie, rondleiding en workshop hebben jullie aangeboden.

Saskia TreurnietExecutive Director, Global Executive OneMBA Program

Praktische informatie

Taal: Nederlands/Engels
Aantal personen: 20
Starttijd: In overleg
Duur: vanaf 1 uur
Lunch/borrel: Optioneel
Prijs: vanaf €1500

Over de facilitators


Jurjen Lengkeek

Co-founder RDM Next

Na enkele jaren actief te zijn geweest in start-up ondersteuning richtte Jurjen RDM Makerspace op, wat in 2019 transformeerde in RDM Next. Gebaseerd op eerdere ervaringen en geworteld in eigen projecten, samenwerkingen en bedrijven ondersteund Jurjen bedrijven in hun zoektocht naar innovatie.


Frido Aalbers

Co-founder RDM Next

Vanuit RDM Next en de IoT Academy heeft Frido in de afgelopen vier jaar honderden bedrijven geholpen met innovatie. Vanuit de rol als head facilitator stelt hij de juiste vragen die helpen processen te optimaliseren en nieuwe kansen te spotten. Daarbij ligt de focus op risicoloos innoveren.

Ook online cyber security workshops

Je kunt de boardroom game ook online spelen met jouw team. Hoe dat in zijn werk gaat vind je hier.

  • Stap 1: je meldt je aan met je team, daarna prikken we samen een datum en bespreken we de details van jouw workshop.
  • Stap 2: we versturen de workshop-materialen van tevoren naar je huisadres op. Je hoeft nog niks met het materiaal te doen.
  • Stap 3: we gaan beginnen! Je doet via een videoconference mee aan de workshop. We beginnen met een stukje theorie door middel van een Kahoot!. Je kijkt steeds een aantal minuten naar een filmpje waarin een introductie in digitalisering en Cyber Security wordt gegeven en beantwoord daarna de vragen. Let op: hierbij zijn punten te scoren!
  • Stap 4: we komen na de Kahoot! weer centraal terug in de workshop waar we gaan beginnen met het spel. De facilitator legt uit wat we gaan doen en hoe de game gespeeld wordt. De teams schakelen over naar een breakout room om hun strategie te bekokstoven. Moge de beste winnen!
  • Stap 5: aan het eind van de workshop zijn jullie op de hoogte van wat Cyber Security inhoudt en hoe je een goede strategie bouwt. Jullie sluiten af met een gefaciliteerde brainstorm waarin jullie nadenken over de veiligheid van jullie eigen bedrijf. De facilitator kan jullie koppelen met partijen die ervaring hebben met het oplossen van deze specifieke cases.

Zij gingen je voor

EN DAT ALLES IN DE MEEST INSPIRERENDE OMGEVING VAN ROTTERDAM

Recht boven de robotarmen, 3d printers en andere ontwikkelingen van het Innovation Dock in Rotterdam vind je de Loft. De Loft biedt ruimte aan maximaal 120 personen voor elk event. Door de flexibele indeling is Loft geschikt voor kleine vergaderingen, maar ook voor grotere events en feesten. Zoek je een inspirerende locatie in Rotterdam? Of wil je eerst een keer een kijkje nemen? Neem dan nu contact op!

Enthousiast geworden? Mooi!

Download alvast de brochure om meer te weten over de workshop

 

Contact opnemen

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Of heb je vragen over de mogelijkheden? Onze event manager Nadiah helpt je verder.