Introductieworkshop / Deepdive

INTERNET OF THINGS

Veel mensen kennen de term IoT: het feit dat alles om je heen verbonden is met het internet. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ben jij er al met je bedrijf mee bezig? Boek deze workshop als je aan de slag wil met IoT, om uit te vinden waar je kan beginnen.

Reserveer direct

Reserveer alvast vrijblijvend jouw workshop datum, voordat hij weg is.

contact
Heb je vragen?

Bel onze eventmanager Nadiah voor meer informatie over de workshop, of voor een workshop op maat.

INHOUD VAN DE WORKSHOP

In de IoT workshop beginnen we met een korte uitleg van de mogelijkheden. Daarna  introduceren we Marvin, een simpele mini-computer waar we sensoren op aansluiten en zo zelf ontdekken wat IoT te bieden heeft.

Met sensoren en dataverbindingen is het mogelijk om tal van bedrijfsprocessen, maar ook de klantbeleving te verbeteren. Dit is de focus voor het tweede deel van de workshop.

We gaan hierbij op zoek naar vraagstukken binnen jouw organisatie om hier vervolgens IoT-oplossingen voor te verzinnen. Met het ‘winnende’ idee gaan we aan de slag om te kijken wat dit betekent voor je bedrijfsvisie. Ook onderzoeken we wat de valkuilen zijn voor de uitvoering hiervan. Dit resulteert in heldere actiepunten en een plan van aanpak om morgen mee verder te gaan.

LOCATIE EN TIJD

De IoT workshop kan op elke locatie worden gegeven, maar het is het leukst om hem bij ons in het Innovation Dock te doen. We starten met een inspirerende rondleiding en nemen daarna de hele ochtend of middag om zowel de theorie als de praktijk in te duiken.

Mix ’n match

Onderstaande afbeelding geeft weer hoe een jouw workshop er uit kan zien. Je kunt natuurlijk ook meerdere onderwerpen combineren in één workshop. Wil je een perfect aansluitend programma samenstellen? Helemaal prima, neem even contact op!

Wat anderen er van vonden

Wat een inspiratievolle middag was dit. De gedrevenheid en het enthousiasme van RDM Next om bij te dragen aan ontwikkelingen op o.a. het gebied van big data en internet of things, zijn fascinerend.

Corine HijmissenDocent Greijdanus college

Vanavond een erg enthousiaste groep deelnemers mogen horen over hun bezoek aan RDM next vandaag! Prachtige en inspirerende presentatie, rondleiding en workshop hebben jullie aangeboden.

Saskia TreurnietExecutive Director, Global Executive OneMBA Program

Praktische informatie

Taal: Nederlands/Engels
Aantal personen: 20
Starttijd: In overleg
Duur: vanaf 1 uur
Lunch/borrel: Optioneel
Prijs: vanaf €1500

Over de facilitators


Jurjen Lengkeek

Co-founder RDM Next

Na enkele jaren actief te zijn geweest in start-up ondersteuning richtte Jurjen RDM Makerspace op, wat in 2019 transformeerde in RDM Next. Gebaseerd op eerdere ervaringen en geworteld in eigen projecten, samenwerkingen en bedrijven ondersteund Jurjen bedrijven in hun zoektocht naar innovatie.


Frido Aalbers

Co-founder RDM Next

Vanuit RDM Next en de IoT Academy heeft Frido in de afgelopen vier jaar honderden bedrijven geholpen met innovatie. Vanuit de rol als head facilitator stelt hij de juiste vragen die helpen processen te optimaliseren en nieuwe kansen te spotten. Daarbij ligt de focus op risicoloos innoveren.

Ook online IoT workshops

De IoT workshop geven we ook online. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

  • Stap 1: je meldt je aan met je team en we prikken samen een datum. We kunnen deze workshop geven voor maximaal 15 personen maar mocht dit iets meer zijn, neem dan even contact op.
  • Stap 2: er vindt een intake plaats met de contactpersoon en de facilitator. We zorgen voor een duidelijke uitleg.
  • Stap 3: we versturen de workshop materialen van tevoren naar je thuisadres op. Je adres doorgeven gebeurt via een beveiligde link. Je hoeft nog niks met het materiaal te doen. Let op: het doosje stuur je na de workshop weer terug.
  • Stap 4: we gaan beginnen! Je doet via een videoconference mee aan de workshop. We beginnen met een stuk theorie door middel van een Kahoot. Je kijkt steeds een aantal minuten naar het filmpje waarin een introductie van Internet of Things wordt gegeven en beantwoord daarna de vragen. Let op: hierbij zijn punten te scoren!
  • Stap 5: we komen na de Kahoot weer centraal terug in de workshop waar we gaan beginnen. De facilitator legt uit wat we gaan doen en hoe je de materialen gebruikt. Tijdens de workshop zijn er ook Troubleshooters aanwezig: mocht het even niet lukken, schieten zij te hulp.
  • Stap 6: aan het eind van de workshop zijn jullie op de hoogte van wat IoT inhoudt en wat je ermee kunt. Jullie sluiten af met een gefaciliteerde brainstorm over hoe IoT jullie bedrijf kan helpen. De facilitator kan jullie helpen om ideeën met potentie bij de juiste partij te laten landen die dit idee dan kunnen realiseren!

Zij gingen je voor

EN DAT ALLES IN DE MEEST INSPIRERENDE OMGEVING VAN ROTTERDAM

Recht boven de robotarmen, 3d printers en andere ontwikkelingen van het Innovation Dock in Rotterdam vind je de Loft. De Loft biedt ruimte aan maximaal 120 personen voor elk event. Door de flexibele indeling is Loft geschikt voor kleine vergaderingen, maar ook voor grotere events en feesten. Zoek je een inspirerende locatie in Rotterdam? Of wil je eerst een keer een kijkje nemen? Neem dan nu contact op!

Enthousiast geworden? Mooi!

Download alvast de brochure om meer te weten over de workshop

 

Contact opnemen

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Of heb je vragen over de mogelijkheden? Onze event manager Nadiah helpt je verder.