Ga naar de hoofdinhoud
Ontwikkelen

Jurjen Lengkeek op het Digitale Geletterdheid congres

Door mei 13, 2022mei 25th, 2022Geen commentaar
Bij digitalegeletterdheid denken veel mensen aan computervaardigheden en mediawijsheid, maar de kansen die digitalisering biedt zijn natuurlijk veel groter. Daarover gaf Jurjen Lengkeek gisteren tijdens het Digitale Geletterdheid congres van Uitgeverij Instruct bij het Dyade Visma Onderwijs Experience Center een afsluitende keynote. Hij liet zien hoe de fysieke werkelijkheid en de digitale werkelijkheid steeds meer in elkaar grijpen en wat dat betekent voor de samenleving waarin de kinderen die nu op school zitten zullen gaan werken.

Deze insteek is ook te vinden in de aanbevelingen die Curriculum.nu heeft gedaan en de uitdaging is nu aan de ontwikkelaars van leermiddelen om hier aansprekende en inspirerende content over te ontwikkelen. Maar tegelijk kunnen technologieën als Machine Learning, AR en VR ingezet worden om deze leermiddelen zelf ook slim te maken zodat ze zich volledig kunnen aanpassen aan de leerling die ermee werkt. Zodat de docent ontlast wordt en de ruimte krijgt voor die andere kant van het onderwijs die minstens zo belangrijk is: de persoonlijke aandacht en het analoge contact met en tussen de leerlingen.

Wij zijn hier elke dag mee bezig. Benieuwd naar wat techniek voor jou kan brengen in het onderwijs? Neem contact op met Jurjen Lengkeek.

Secured By miniOrange