Ga naar de hoofdinhoud
Online / Hybride Events

Brugge, Leuven en Roeselare maakten een Data Platform

Door mei 26, 2022Geen commentaar
Smart Cities zijn qua initiatieven al lang niet nieuw meer. Heel veel steden en gemeenten weten dat ze hun dienstverlening en leefbaarheid kunnen verbeteren aan de hand van data. Deze data hebben ze beschikbaar uit vele verschillende bronnen van verschillende leveranciers. De “smart city” initiatieven zijn veelal als puntoplossing gerealiseerd. De crux van het succesvol implementeren van een smart city, zit hem in het centraal beschikbaar kunnen stellen van de data.

In België hebben drie steden hun krachten en wensen gebundeld en gekozen voor een andere aanpak. Uitgaande van een gelijke vraag, maar ook van vrijheid voor de steden in het gebruik van data, hebben ze een uitvraag gedaan naar een federatief Urban Data Platform.

In dit webinar wordt toegelicht op welke wijze deze aanpak onderscheidend is en waarom vele andere steden en gemeenten van deze aanpak kunnen profiteren. Aan het woord komen Benny Schaeken (Director Smart Cities, Cegeka), Fred Heukels (Business Development Executive Smart Cities) en Ken Casier over de meerwaarde van de samenwerking tussen de steden en wat het hen nu en in de toekomst brengt.

Kijk het webinar hier terug

Secured By miniOrange