Ga naar de hoofdinhoud
Weetjes

7 weetjes over RDM Next

Door januari 18, 2024januari 23rd, 2024Geen commentaar
Denk jij alles te weten over ons? Wist je bijvoorbeeld dat..

1. De Loft en de Loft XL zich bevinden op de zolder van de Oude Machinefabriek op de RDM

Tussen de haven en de stad van Rotterdam bevindt zich het RDM-terrein, de voormalige scheepswerf waar in de vorige eeuw schepen werden gerestaureerd en later werden gebouwd. De SS Rotterdam is hier een iconisch voorbeeld van. Eind vorige eeuw is de RDM in verval geraakt, het bouwen van schepen gebeurde namelijk steeds vaker in Azië en het Caribisch gebied. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft 15 jaar geleden besloten hier een plek voor innovatie te maken om zo ook weer nieuw leven in deze verborgen parel te blazen- the rest is history!
In de zolder van deze oude scheepswerf, nu “Innovation Dock” genaamd, heb je dus de toffe plek genaamd de Loft. Vroeger was het hier de school voor scheepsbouwers: in de Loft leerden zij het vak om schepen te restaureren en later zelfs te bouwen. Nu kun je hier je evenement en workshops organiseren met mooi uitzicht op de Dokhaven. De vloer onder je voeten is zelfs van de tijd dat leerlingen hier leerden hoe je een schip in elkaar zet. Hoe vet!

 

2. We eerst RDM Makerspace heetten

In 2013 zijn is RDM Next gestart met RDM Makerspace. Het idee was simpel maar krachtig: geef ondernemers een plek om hun bedrijf te laten groeien. RDM Makerspace werd al snel een sportschool voor makers om dingen te ontwikkelen, met name digitale productie- denk aan 3D printers en robotarmen. Er ontstond een community binnen de RDM van makers die hier hun plek vonden om hun ideeën tot leven te brengen. Er zijn uit RDM Makerspace een aantal bedrijven ontstaan, waaronder Studio RAP en Concr3de.

3. We verschillende innovatieve workshops aanbieden

Hoewel wij RDM Makerspace in een nieuw jasje hebben gegoten, zijn het geven van innovatieve workshops nog steeds een core business voor ons. In samenwerking met de bedrijven beneden, zorgen wij ervoor dat ze altijd up to date blijven. Wil jij de bezoekers van je evenement verassen met een leuke workshop? Dan ben je bij ons op het juiste adres voor onder andere:

Workshop IoT– Maak op een praktische en inspirerende manier kennis met de technologie rondom Internet of Things.

Rube Goldberg– Tijdens deze workshop ga je aan de slag om samen met jouw team te bouwen aan een kettingreactie door middel van analoge en digitale aspecten.

Innovation experience package– Hier kom je samen met jouw team achter de nieuwste technische ontwikkelingen door middel van een workshop en rondleiding langs verschillende start-ups door het Innovation Dock.

4. De Commissariskamer haar originele interieur heeft

Alles in de Commissarissenkamer is authentiek: van de lijsten op het Italiaanse plafond tot aan de kroonluchters en de houten vloer, alles is precies zoals in de tijd dat hier de commissarissen en directeuren van de RDM in 1920 zaten te werken. In de Commissariskamer kun je vergaderen, presenteren en samenkomen tot 16 personen. Niet alleen vergader je in een hele mooie en unieke ruimte, in de kamer zitten ook wat easter eggs verborgen, zoals een oude kast waar tekeningen van de schepen die op de RDM zijn gebouwd verborgen zitten. Als het je lukt om de sleutel te vinden, kun je een kijkje nemen 😉

5. We groeien: een team van 2 naar een team van 20

Hoe we zijn ontstaan, hebben we inmiddels goed verteld. Maar waar gaan we naartoe? We zijn als RDM Next begonnen met z’n tweeën, toen met z’n vieren en nu groeien we naar een team van ruim 20 enthousiaste teamleden. Het team bestaat uit verschillende mensen, sommigen ken je misschien al- zoals de hosts die jullie ontvangen tijdens evenementen of de eventmanagers die je helpen tijdens de voorbereidingen van je event. Er is natuurlijk ook een deel van ons team die je minder snel tegenkomt, zoals onze financiële support en (social media) marketeers. Allemaal even belangrijk! Zo zijn we met zijn allen een heel hecht team die graag voor je klaarstaat.

6. We goed met de watertaxi/veerdienst bereikbaar zijn

Hoe tof is dat! Lekker dobberen door die mooie haven voordat je bij onze te gekke locatie belandt. Voor de deur bevindt zich watertaxi halte RDM/Heijplaat en vanaf het stadscentrum sta je binnen 8 minuten bij ons op de stoep. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de veerdienst door de Watertaxi Rotterdam, die dagelijks vaart vanaf Marconiplein in Rotterdam West. Mogelijkheden genoeg om bij ons te komen én een heel goed excuus om eens lekker over de Maas te scheuren. De Watertaxi kun je van tevoren boeken via de app of hun website. Laat je het weten als we je kunnen helpen hierbij?

7. Er meer toffe en innovatie bedrijven gevestigd zitten op de RDM

Vanuit RDM Makerspace zijn een aantal bedrijven met een innovatief karakter voortgekomen met wie wij tot op heden een goede band hebben. Hierdoor weten we waar deze bedrijven mee bezig zijn en kunnen we dit meenemen in onze rondleidingen en workshops- we know what’s hot & what’s not. Een greep uit een aantal toffe bedrijven:

Captain AI:
Ontwikkelt ’s werelds eerste veilige en volledig autonome scheepsvaartoplossing met behulp van hifi-simulatie, geavanceerde sensoren en moderne deep learning technieken.

Ramlab:
Gespecialiseerd in het 3D printen van onderdeel stukken voor boten en gebouwen. Ze printen ook niet met plastic maar met metaal. Ze willen de technologie beter ontwikkelen om zo op een snellere en handige manier dingen te bouwen. Fun fact! In de Loft staat een scheepsschroef , volledig 3D geprint door Ramlab en goedgekeurd voor vaartuigen.

Dent:
Dent IoT is een elektronica ingenieursbedrijf opgericht in 2016 vanuit RDM Makerspace, met het doel om Internet of Things oplossingen te ontwerpen, te ontwikkelen en te produceren.

Ahoy:
Veel van jullie kent deze locatie wellicht al: De Onderzeebootloods! Direct naast onze locatie worden verschillende grote festivals, shows en beurzen georganiseerd op deze toffe locatie. Deze locatie is in het beheer van Ahoy, met hen werken we samen om de evenementen binnen het gebied in goede banen te leiden en hopen we altijd innovatieve partijen te kunnen ontvangen voor hun events!

Wil je meer weten over RDM Next? Neem dan uitgebreid de tijd om onze website te verkennen
Secured By miniOrange