Skip to main content
Online / Hybride Events

Omgaan met de (online) risico’s in de leefwereld van mensen met een LVB

By april 28, 2022No Comments
“Als je ze niet meeneemt in hoe ze daar weerbaar en verantwoordelijk in moeten zijn, dan ga je een probleem creëren […] Dan zijn we linksom aan het zorgen, en rechtsom ontstaan er problemen”

#Digitalisering komt met #risico‘s, ook voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Onze sterk digitaliserende maatschappij legt pijnlijk bloot hoe ingewikkeld risicoafwegingen kunnen zijn voor professionals. We kennen de digitale wereld van mensen met een #LVB niet goed en voelen ons vaak ook niet bekwaam genoeg om hier verandering in aan te brengen. Tegelijkertijd worden we soms geconfronteerd met de negatieve gevolgen van wat mensen met een LVB doen online.

Door je als #professional te verdiepen in de (online) leefwereld zien we niet alleen de risico’s maar kunnen we er ook van leren en er mogelijk gebruik van maken. In dit thema organiseerde Humanitas DMH #Homerun een hybride evenement bij RDM Next, Live vanuit de Loft. Nieuwsgierig geworden naar wat Rogier De Groot hier over verteld heeft? Kijk de lezing hier terug.

Secured By miniOrange