Ga naar de hoofdinhoud
Online / Hybride Events

Omgaan met de (online) risico’s in de leefwereld van mensen met een LVB

Door april 28, 2022Geen commentaar
“Als je ze niet meeneemt in hoe ze daar weerbaar en verantwoordelijk in moeten zijn, dan ga je een probleem creΓ«ren […] Dan zijn we linksom aan het zorgen, en rechtsom ontstaan er problemen”

#DigitaliseringΒ komt metΒ #risico‘s, ook voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Onze sterk digitaliserende maatschappij legt pijnlijk bloot hoe ingewikkeld risicoafwegingen kunnen zijn voor professionals. We kennen de digitale wereld van mensen met eenΒ #LVBΒ niet goed en voelen ons vaak ook niet bekwaam genoeg om hier verandering in aan te brengen.β€―Tegelijkertijd worden we soms geconfronteerd met de negatieve gevolgen van wat mensen met een LVB doen online.

Door je alsΒ #professionalΒ te verdiepen in de (online) leefwereld zien we niet alleen de risico’s maar kunnen we er ook van leren en er mogelijk gebruik van maken. In dit thema organiseerdeΒ Humanitas DMHΒ #HomerunΒ een hybride evenement bij RDM Next, Live vanuit de Loft. Nieuwsgierig geworden naar watΒ Rogier De Groot hier over verteld heeft? Kijk de lezing hier terug.

Secured By miniOrange